Politistii avertizeaza soferii sa nu plece la drum neechipati pentru conditii de iarna


Intră acum și în grupul de

Serviciul Politiei Rutiere Suceava atrag atentia soferilor asupra faptului ca în urmatoarea perioada vremea se va înrautati, cu efecte nefavorabile asupra fluentei si sigurantei traficului. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului  Suceava, a transmis Cod Galben pentru  perioada 13.10 – 15.10.2007, când vremea în judetul Suceava se va raci accentuat, valorile de temperatura vor fi cu 8-10 grade sub cele normale pentru aceasta perioada, cu precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, la munte cu predominarea ninsorilor si intensificarea vântului.

Aparitia generalizata a cetii, mai ales pe traseele situate în apropierea cursurilor de apa, carosabilul umed si mâzga reprezinta conditii meteo-rutiere cu care conducatorii  de autovehicule trebuie sa se familiarizeze, spun politistii suceveni.

„Pentru a circula în conditii de siguranta, în perioada urmatoare se impune din partea conducatorilor auto în primul rând pregatirea tehnica corespunzatoare a autovehiculelor; asigurarea solutiei de antigel si a uleiurilor de iarna pentru motor, transmisie, directie si echipamentul de rulare si suspensie, dotarea autovehiculelor grele cu lanturi antiderapante, lada sau saculeti cu nisip, lopata. Functionarea corespunzatoare a instalatiei de climatizare, a dispozitivelor de iluminare si semnalizare sunt conditii importante pentru crearea unei sigurante în trafic pentru toti participanti” se precizeaza într-un comunicat de presa al IPJ Suceava.

O atentie deosebita trebuie sa se acorde  regimului vitezei. Adoptarea unei conduite preventive permite anticiparea pericolelor  si asigurarea timpului necesar pentru  efectuarea  manevrelor de evitare fara a brusca  comenzile autovehiculului.  Pastrarea unei distante corespunzatoare fata de autovehiculul din fata pentru a se permite efectuarea manevrelor de evitare necesare în functie de manevrele efectuate de catre ceilalti utilizatori ai drumului public.  

Si pentru ca în aceasta perioada se efectueaza lucrari pe platforma drumurilor publice, IPJ Suceava atrage atentia si asupra sectoarelor de drum pe care traficul se deruleaza cu restrictii: DN 17, între poiana Stampei si Suceava; DN 18, Ciocanesti; DN 17a, Marginea ( intersectie cu DN2 E),dar si pe raza municipiului Suceava unde se desfasoara lucrari de reabilitare a retelelor de alimentare termica cu gaz metan.

Perioada urmatoare este marcata de  prezenta autovehiculelor de interventii, ale administratorilor de drumuri, care vor efectua lucrari de combatere a lunecusului si îndepartare a zapezii de pe partea carosabila. Facilitarea interventiei acestor autovehicule/utilaje este absolut obligatorie pentru toti utilizatorii.


Intră acum și în grupul de