Panică într-un bloc din Rădăuți în Ajunul Crăciunului: pompierii au evacuat o sută de persoane din 116 garsoniere din cauza unui incendiu


Intră acum și în grupul de

În Ajunul Crăciunului pompierii au avut o intervenţie deosebit de grea la un incendiu izbucnit la o garsonieră dintr-un bloc din municipiul Rădăuţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat la ora 20:39, printr-un apel la 112.

incendiu garsoniera bloc (7)

„La faţa locului s-au deplasat nu mai puţin de 5 autospeciale cu apă şi spumă şi două ambulanţe SMURD, de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi şi de la Garda de Intervenţie Siret”, a spus Găleată.

El a precizat că flăcările au cuprins bunurile dintr-o încăpere, pe o suprafaţă de 25 de metri pătraţi, ameninţând şi celelalte locuinţe.

Întrucât fumul dens şi gazele toxice au inundat casa scării, pompierii au impus evacuarea tuturor persoanelor din cele 116 garsoniere.

„Aproximativ 100 de persoane s-au autoevacuat ori au fost evacuate de pompierii salvatori, care au verificat fiecare locuinţă în parte pentru a identifica eventuale persoane care nu se puteau deplasa sau care ar fi avut nevoie de ajutor medical. Concomitent, casa scării a fost ventilată natural”, a declarat Găleată.

Purtătorul de cuvânt al pompierilor suceveni a mai arătat că echipajele de pompieri paramedici au acordat primul ajutor medical unui bărbat în vârstă de 38 de ani, proprietarul garsonierei afectate de foc. Acesta a suferit arsuri minore pe o suprafaţă de cinci la sută din corp, fiind transportat cu ambulanţa SMURD la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi.

De asemenea, pompierii au transportat la spital și un bebeluș în vârstă de un an, la solicitarea mamei acestuia, pentru investigaţii suplimentare.

Găleată a menționat că în urma incendiului au ars obiecte de mobilier, aparatură electronică şi electrocasnică, materiale textile şi altele.

Totodată, s-au degradat pereţii interiori, tâmplărie din PVC şi o uşă metalică.

În ciuda faptului că intervenția a fost una complexă, pompierii au reușit să lichideze incendiul în circa o oră și să salveze celelalte garsoniere, cu bunurile aferente.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului efectul termic al curentului electric, generat de un boiler electric lăsat sub tensiune. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de