Activitatea pensiunii Memory din Suceviţa oprită temporar de Protecţia Consumatorului după o verificare în urma reclamaţiilor turiştilor

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava a anunţat, duminică seara, că în urma unui control s-a dispus oprirea temporară a activităţii pensiunii Memory din Suceviţa unde au fost semnalate posibile cazuri de toxiinfecţie alimentară.

bucatarie spital

Astfel, CJPC Suceava precizează într-un comunicat de presă că sâmbătă seara la ora 19 a fost făcută o reclamaţie privind o posibilă toxiinfecţie alimentară la pensiunea Memory din Suceviţa, iar o echipă de control a mers să verifice cele semnalate imediat.

Astfel, controlul a fost făcut între orele 20-24, iar în urma verificărilor s-au constatat mai multe deficienţe, atât în ceea ce priveşte condiţiile de cazare, dar şi la activitatea blocului alimentar, dar că nici casa de marcat de la bar nu funcţiona.

Astfel, inspectorii pentru protecţia consumatorului au constatat că la blocul alimentar s-au găsit produse alimentare expirate, smântână şi ciuperci, vase cu ciorbe neetichetate şi nu se cunoaşte data la care au fost preparate, iar cel mai grav lucru constatat a fost lipsa contraprobelor pentru mâncărurile preparate în perioada sejurului.

În timpul controlului, la ora 21 când trebuia servită cina inspectorii nu au găsit produsele pentru aperitiv, iar păstrăvul era congelat în lada frigorifică.

În ceea ce priveşte condiţiile de cazare inspectorii au constatat că mochetele sunt uzate şi murdare, dar şi că în pensiune era praf şi pânze de păianjen.

CJPC Suceava precizează că administratorul nu se afla la pensiune în ziua controlului şi a fost invitat la sediul CJPC Suceava pentru ziua luni cu toate documentele solicitate de inspectori.

„Pentru deficienţele constatate se va proceda la oprirea temporară a activităţii pensiunii Memory până la eliminarea acestora”, se mai arată în comunicat.

Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au efectuat, duminică, verificări privind calitatea apei şi alimentelor dintr-o pensiune din Suceviţa după ce doi turişti au ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi cu gastro-enterită.

Spitalul Municipal Radauti

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat că două persoane, cu vârste de 13 şi 23 de ani, din judeţele Constanţa şi Vrancea, dintr-un grup de 60 de turişti cazaţi la o pensiune din Suceviţa au ajuns sâmbătă seara la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi acuzând greţuri şi vărsături, fiind deja externaţi.

Ea a precizat că inspectori ai Serviciului de control în sănătate publică din cadrul DSP Suceava s-au prezentat la pensiunea respectivă şi au recoltat probe de apă şi alimente pentru a stabili dacă acestea sunt corespunzătoare.

Totodată, inspectorii au verificat condiţiile igienico-sanitare de preparare a hranei, dar şi condiţiile de cazare şi dacă personalul angajat are efectuat examenul medical periodic obligatoriu.

Zorescu a menţionat că rezultatele analizelor de laborator vor fi cunoscute peste 72 de ore.

Directorul medical al Spitalului Municipal Rădăuţi, Liviu Dubei, a declarat că pacienţii au ajuns la CPU în cursul serii de sâmbătă, unul la 18.30, altul la ora 20, au fost consultaţi de un medic de la secţia de boli infecţioase.

El a spus că cei doi pacienţi nu au pus probleme deosebite şi au fost externaţi duminică dimineaţa.(Liliana Bujdei)