Pictorul ucrainean Volodymyr Nicolaievici Krasnov expune in galeria Muzeului de Istorie


Intră acum și în grupul de

În prezenta consulului general al României la Cernauti si al consulului general al Ucrainei la Suceava, la Muzeul de Istorie Suceava a fost vernisata expozitia ce cuprinde un numar de 41de lucrari în ulei si carbune pe pânza realizate de artistului plastic cernautean, Volodymyr Nicolaievici Krasnov.

Pictorul Volodymyr Nicolaievici Krasnov a declarat în cadrul manifestarii ca aceasta este prima expozitie personala în Suceava, iar daca lucrarile vor fi pe gustul publicului sucevean va reveni si cu alte expozitii.

Volodymyr Nicolaievici Krasnov a urmat cursurile Institutului de Arte din Harcov, iar în prezent lucreaza la Muzeul Regional de Arta din Cernauti, îndeplinind functia de sef al Sectiei de Restaurare.

Consulul general al României la Cernauti, Romeo Sandulescu a declarat ca expozitia face parte din proiectele culturale promovate de Consulatul General al României la Cernauti în cadrul schimburilor culturale.

“Este o expozitie completa, reprezentativa a unui artist de valoare din Cernauti”, a spus Romeo Sandulescu precizând ca zona Cernauti- unde convietuiesc alaturi de ucraineni mai multe minoritati, români, rusi, germani, polonezi, evrei, este deosebit de creativa, având artisti plastici, muzicieni si scriitori talentati.

Si consulul general al Ucrainei la Suceava, Mykhailo Lienkov, a afirmat la vernisajul acestei expozitii munca diplomatilor români pe teritoriul Ucrainei în organizarea acestor activitati culturale mentionând ca si Consulatul General al Ucrainei la Suceava va sprijini si promova proiecte în domeniul cultural între cele doua regiuni.

Consulul Lienkov a spus ca spera ca publicul sucevean va aprecia cu nota maxima lucrarile artistului plastic Volodymyr Nicolaievici Krasnov aratând ca, în viitor, si alti artisti din regiunea Cernauti vor veni la Suceava.

La finalul discursurilor pictorul ucrainean a solicitat reprezentantilor Muzeului de Istorie Suceava sa aleaga un tablou ce va ramâne în colectia institutiei sucevene de cultura. Lucrarea aleasa de specialistii sectiei de arta plastica a „Locul de odihna al reginei Maria. Balcic.”


Intră acum și în grupul de