Cimitire noi in cartierele sucevene Burdujeni si Itcani


Intră acum și în grupul de

Problema lipsei locurilor de veci va fi rezolvata anul viitor, când în doua din cartierele Sucevei vor fi amenajate cimitire noi. Demersul municipalitatii sucevene, de a veni în întâmpinarea problemelor cetatenilor care s-au plâns de suprapopularea cimitirelor si lipsa locurilor de vechi în cimitirele existente în cartierele Burdujeni si Itcani, a început anul trecut, când s-au identificat posibilele locatii pentru doua noi cimitire.
Primul cimitir care va fi realizat este cel din cartierul Burdujeni, pe o parcela de 3 hectare de pe Dealul Teodoreni, unde terenul este al Primariei Suceava, încât s-a trecut deja la realizarea proiectului de amenajare a acestuia.  
În privinta celui de al doilea cimitir, mai exista înca o serie de etape de parcurs, cea mai importanta fiind cea de obtinere a terenului necesar. Cea mai buna locatie pentru amenajarea unui cimitir în Itcani a fost identificata la intersectia strazilor Grigore Al. Ghica cu Lipoveni teren în administrarea Statiunii de Cercetari.
“Oricum ar fi, anul acesta nu vor mai putea fi executate acolo lucrarile de amenajare a noului cimitir, desi au fost alocate fonduri de la începutul anului. Tocmai de aceea Consiliul Local a aprobat într-o sedinta o redistribuire de fonduri, luând 2 miliarde de lei vechi din bugetul prevazut pentru cimitirul Itcani si alocându-i pentru cimitirul Burdujeni, a declarat Angela Zarojanu.
În total, pentru lucrarile de amenajare a cimitirului Burdujeni, din bugetul local pentru 2007 au fost alocate 4,5 miliarde de lei vechi, urmând ca în functie de necesitati, suma sa fie suplimentata anul viitor.  
Pentru cimitirul din cartierul Itcani, banii necesari vor fi realocati anul viitor, atunci când vor fi executate cea mai mare parte a lucrarilor de parcelare, împrejmuire, amenajare de locuri de veci si de construire a unei case mortuare.


Intră acum și în grupul de