Viceprimarul Lucian Harșovschi, revoltat că parcările din Suceava sunt blocate de autovehicule pentru transportul de marfă sau persoane


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, vrea să facă curățenie în parcările din oraș, după ce a văzut că o hotărâre de Consiliu Local din 2011 este încălcată abuziv de mii de șoferi. El și-a exprimat indignarea cu privire la faptul că parcările din municipiu sunt blocate de autovehicule pentru transportul de marfă sau persoane.

autoutilitara (4)

Într-o postare pe pagina sa de socializare, viceprimarul Lucian Harșovschi a arătat că în urmă cu cinci ani, la inițiativa lui, Consiliul Local Suceava a interzis parcarea pe străzile municipiului a autovehiculelor destinate transporturilor de mărfuri sau persoane a căror lungime este mai mare de cinci metri.

„Lipsa locurilor de parcare din municipiul Suceava este cunoscută de toată lumea. Insuficientele parcări de reședință, amenajate de Primărie, nu rezolvă decât un mic procent din această problemă.

Din nefericire, aceste câteva locuri de parcare existente, sunt deseori „blocate” de unele persoane care nu ințeleg că trebuie să respecte legislația în vigoare. O hotărâre a Consiliului Local, aprobată în 2011, la inițiativa mea, prevede clar că pe străzile municipiului Suceava nu au voie să parcheze autovehicule destinate transporturilor de mărfuri/persoane a căror lungime este mai mare de 5m.

La baza eliberării autorizației de transport marfă/persoane a acestor vehicule a stat și un document care arată unde vor fi garate acestea (parcare privată sau închiriată, nicidecum pe domeniul public)”, a scris viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, pe pagina sa de socializare.

Potrivit hotărârii de Consiliu Local, „este interzisă parcarea autovehiculelor destinate transporturilor de mărfuri a căror lungime este mai mare de 5 metri, precum și a autovehiculelor destinate transportului de persoane având mai mult de nouă locuri pe scaune, pe spațiile de orice fel dintre blocuri sau pe arterele de circulație aparținând domeniului public sau privat al municipiului, deținătorii fiind obligați a le asigura parcarea numai în incinte sau spații aflate în proprietate ori închiriate pe bază de contract de la proprietari, precum și în parcări special amenajate”.

autoutilitara (2)

Pentru a pune în aplicare hotărârea de Consiliu Local adoptată în urmă cu cinci ani, în următoarea perioadă, Poliția Locală îi va amenda pe cei care vor parca la întâmplare mașinile pentru transportul de marfă sau persoane.

Astfel, persoanele fizice vor avea de achitat amenzi între 250 și 1.000 lei, în timp ce persoanele juridice vor fi amendate cu sume cuprinse între 500 şi 2.500 lei.

„În perioada următoare, Poliția Locală va duce la îndeplinire H.C.L. nr 155, care prevede amenzi cuprinse între 500 şi 2500 pentru persoane juridice (250-1000 persoane fizice).

Cred că, respectând regulile, putem deveni un oraș european!!!

Bineînțeles, acest lucru nu „scutește” primăria să găsească soluții pentru noi parcări de reședință”, a mai scris viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

Postarea sa a fost ilustrată cu zeci de fotografii, în care a surprins, în toate cartierele orașului, astfel de autovehicule destinate transportului de marfă sau de persoane. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de