Ion Lungu are 15 priorităţi pentru municipiul Suceava în 2016


Intră acum și în grupul de

Priorităţile primarului Ion Lungu pentru municipiul Suceava pentru anul 2016 au fost făcute publice în cadrul unei conferinţe de presă, acestea fiind în număr de 15.

Astfel, primarul Sucevei vrea să-şi pună în practică proiectul pe care l-a lansat la sfârşitul anului trecut, acela de a realiza o minirută ocolitoare a zonei comerciale a municipiului care presupune ori lărgirea actualului pod peste râul Suceava ori construcţia unui pod nou dinspre strada Solidarităţi spre strada Traian Vuia, iar drumul urmează să treacă prin zona Termica şi apoi să se lege cu DN 29.

Un alt punct este cel al începerii lucrărilor la o sală polivalentă cu 5000 de locuri pentru care va cere aprobarea Consiliului local pentru un împrumut de 25 de milioane de lei.

lungu steag UNICA

Două proiecte cu finanţare elveţiană sunt incluse în proiecte prioritare şi prevăd modernizarea iluminatului public cu lămpi tip LED, dar şi achiziţia de vehicule utilitare electrice pentru Primărie.

Prin fonduri europene, primarul vrea să achiziţioneze 40 de autobuze electrice, iar cu bani de la Guvern vrea continuarea modernizării zonei centrale din piaţa Palatului Administrativ spre magazinul universal Bucovina.

Tot în 2016, primarul propune amenajarea zonei de agrement Tătăraşi pentru care a făcut de anul trecut demersurile pentru un credit de 10 milioane de lei.

Primarul vrea să inaugureze în acest an Teatrul Municipal „Matei Vişniec” căruia i-a prevăzut un buget anual de 1,5 milioane de lei.

Un milion de euro din bugetul local ar urma să fie alocat pentru montarea unei instalaţii de iluminat nocturn pe stadionul municipal Areni.

În acelaşi proiect de priorităţi pentru 2016, primarul a înscris reabilitarea reţelelor termice cu fonduri europene, introducerea de utilităţi în cartierul de locuinţe pentru tineri Europa din zona Tătăraşi, dar şi modernizarea Pieţei agroalimentare Burdujeni, sau alimentara cu gaz metan a cartierului Burdujeni-sat.

În acest an, potrivit proiectului primarului vor fi alocate 20 de milioane de lei pentru reparaţii de străzi.

Tot în 2016 municipiul va cheltui circa 26.500 de euro pentru organizarea Festivalului Mondial de Film UNICA 2016 care se va desfăşura în acest an la Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de