Bărbat din Straja prins în flagrant când încerca să ofere o mie de euro unui poliţist în sediul Poliţiei Suceava


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din comuna suceveană Straja, autorul unui accident rutier petrecut în luna decembrie a anului trecut în municipiul Suceava, a fost prins în flagrant în timp ce încerca să ofere o mie de euro unui poliţist, chiar în sediul Poliţiei Suceava.

mita(1)

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul Ionuţ Epureanu, a declarat că în data de 17 decembrie 2015, Constantin Pintescu, din Straja, șofer al unui autoturism marca Volkswagen, a produs o tamponare în municipiul Suceava, după care a fugit de la locul accidentului.

După impact, șoferul autoturismului lovit a sunat la Poliție pentru a anunța evenimentul rutier.

În cursul zilei de miercuri, 5 ianuarie, Constantin Pintescu a ajuns la sediul Poliției Suceava pentru a da declarații cu privire la cele întâmplate în urmă cu trei săptămâni.

Însă, pentru că agentul de poliţie i-a cerut bărbatului permisul de conducere pentru a fi suspendat temporar, Pintescu a scos o mie de euro pentru a-l mitui pe polițist.

Imediat, o echipă constituită din procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava au constatat şi instrumentat săvârşirea infracţiunii flagrante de dare de mită.

Procurorii suceveni au dispus față de Constantin Pintescu punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită şi s-a luat faţă de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de