Atenție la polei! Recomandările polițiștilor pentru șoferii suceveni

Poliţiştii suceveni atrag atenţia participanţilor la trafic cu privire la posibilitatea apariţiei poleiului, fenomen asociat cu umiditatea şi temperaturile reduse. În acest sens, ei recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului.

”Având în vedere condițiile meteorologice prognozate pentru următoarea perioadă, Poliţia vă recomandă prudență în trafic.

Nu porniţi la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi, echipaţi-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările poliţiştilor rutieri.

ilustratie polei ipj suceava

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

Sursa citată reamintește că este în vigoare avertizarea meteorologică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, conform căreia vor cădea precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar aria acestora va cuprinde, treptat, cea mai mare parte a ţării.

”În aceste circumstanțe, pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, Poliția recomandă conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă.

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelopede iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc)”, se mai precizează în comunicatul IPJ Suceava. (Irina Lițu)