Autoutilitară cu perete dublu, indisponibilizată în Vama Siret de la un ucrainean care transporta țigări de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Un cetățean ucrainean în vârstă de 28 de ani a fost prins în dimineața zilei de miercuri, 6 ianuarie, transportând aproape o mie de pachete de ţigări de contrabandă într-o autoutilitară cu perete dublu.

autoutilitara tigari (2)

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, în jurul orei 04.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean ucrainean în vârstă de 28 de ani, la volanul unui microbuz marca Mercedes, înmatriculat în România.

„Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii  de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că vameșii au descoperit în semi-aripile spate şi peretele lateral stânga 970 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

autoutilitara tigari (1)

„Ţigările în valoare de 1.184 lei au fost ridicate în vederea confiscării, conducătorul auto sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar microbuzul marca Mercedes a fost reţinut în P.T.F. Siret până la achitarea amenzii contravenţionale”, a mai declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

Mai mult decât atât, tânărului ucrainean i s-a interzis să intre în România în următorii cinci ani. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de