Retrocedarea terenurilor este prioritate zero


Intră acum și în grupul de

„Finalizarea procesului de retrocedare a terenurilor este prioritate zero. Este o problema de seriozitate si de vointa. În 30 de zile trebuie sa finalizam retrocedarea”, a declarat luni, prefectul de Suceava, Orest Onofrei considerând ca aceasta problema este inclusa în cele ce trebuie solutionate în cadrul avertizarii transmise de Comisia Europeana privind Agricultura.

Acesta a precizat ca parcelele nu pot fi inventariate daca procesul de retrocedare nu e finalizat, astfel ca a dat termen tuturor comisiilor locale de fond funciar sa transmita Comisiei judetene dosarele cu cererile validate în vederea analizarii acestora si finalizarii procesului de retrocedare.

Cele peste 33 000 de cereri depuse în judet au fost analizate de comisiile locale de fond funciar, doua treimi fiind respinse, iar restul fiind validate. Dosarele validate trebuie transmise Comisiei judetene de fond funciar care urmeaza sa le analizeze si sa decida daca mentine sau nu propunerea comisiei locale.

Referindu-se la acest aspect prefectul Onofrei a afirmat ca doar 25 de comisii locale din 113 au transmis Comisiei judetene toate dosarele, în timp ce 22 de localitati au transmis mai putin de jumatate.

Orest Onofrei a spus ca nu întelege care sunt motivele pentru care comisiile locale nu transmit dosarele ce au fost validate si a avertizat primarii ca risca sa fie amendati.


Intră acum și în grupul de