Prefectul de Suceava nemultumit ca ISU nu a informat institutia privind situatia dupa avertizarea de „Cod galben”


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” (ISU) Suceava a fost criticat luni de catre prefectul de Suceava, Orest Onofrei pentru ca pe perioada avertizarii de „Cod galben”, de la sfârsitul saptamânii trecute nu a transmis Prefecturii Suceava nici o informare legata de evenimentele si stare vremii din judet. Prefectul Onofrei a declarat luni, în cadrul unei conferinte de presa ca ISU Suceava a actionat cu o rutina paguboasa, probabil din cauza prea multor atentionari. Orest Onofrei a mai spus ca despre puternicul incendiu de la Falticeni a aflat de la televizor. „Poate ca Prefectura trebuia informata despre acest incident în conditiile în care niste oameni au avut de suferit si poate aveau nevoie de un sprijin”, a afirmat prefectul Onofrei, adaugând ca l-a avertizat, scris pe seful ISU Suceava, col. Lucel Lulciuc, în legatura cu aceasta situatie legata de lipsa de comunicare.

Prefectul de Suceava este de parere ca ISU Suceava a încalcat procedura standard stabilita în cadrul Comisiei Judetene pentru Situatii de Urgenta iar faptul ca nu s-au înregistrat multe situatii grave nu scuza comportamentul celor de la ISU.

ISU Suceava a informat, luni, ca în urma atentionarii de „Cod galben” s-a înregistrat doar o întrerupere temporara a alimentarii cu energie electrica a unui grup de case din satul limitrof municipiului resedinta, Sf. Ilie.

„Pentru cei de la ISU, avertizarile au devenit o rutina si si-au dat ei cu parerea ca nu mai vine frigul anuntat”, a spus Orest Onofrei.


Intră acum și în grupul de