Primaria Sadova amendata pentru lipsa de civilizatie a cetatenilor


Intră acum și în grupul de

Primaria comunei Sadova a fost amendata cu 15.000 lei (150 milioane de lei vechi) de catre comisarii de mediu deoarece cetatenii din comuna, desi au la dispozitie 42 de containere pentru deseuri si Serviciu de salubritate, pe raza localitatii, arunca deseurile tot pe marginea pârâului Sadova, a râului Moldova si a zonei de protectie a drumului. „Primarul Gheorghe Rusu a aratat preocupare privind aceasta problema de aceea s-a dat amenda pe primarie ca persoana juridica, dar cetatenii nu vor sa puna deseurile în containere. Tot pe maluri si pe marginea drumului arunca gunoaiele. Aici e vorba de mentalitate. Pacat, pentru ca e o zona foarte frumoasa. Primaria va trebui sa recupereze banii din urma amenzii de la cei care arunca gunoaiele” a declarat comisarul sef al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim.  

Tot pe raza comunei Sadova, câte o sanctiune de 5.000 lei a fost aplicata agentilor economici SC TIM ELA PROD COM SRL SADOVA si SC MELNIC COM PROD SRL SADOVA pentru depozitarea de materiale si deseuri lemnoase în locuri nepermise, respectiv pe spatii verzi. Potrivit lui Harasim, în gestionarea deseurilor lemnoase detinatorii de deseuri de acest fel au obligatia sa depoziteze deseurile lemnoase în mod selectiv pe platforme betonate special amenajate.

Cu amenzi de câte 3.000 lei au fost sanctionate SC MOLD SAD COM SRL SADOVA si SC BABIMIH SADOVA pentru absenta evidentei gestiunii deseurilor.


Intră acum și în grupul de