Ninsoarea și viscolul au îngreunat circulaţia pe drumurile din judeţul Suceava. 24 de persoane au rămas blocate în mașini


Intră acum și în grupul de

14 mașini în care se aflau 24 de persoane au rămas blocate în zăpadă pe drumurile din județul Suceava, din cauza ninsorii abundente și a viscolului de joi seară.

Potrivit Prefecturii Suceava, ninsoarea abundentă a îngreunat circulaţia pe drumurile din judeţ, semnalându-se, prin patru apeluri la numărul de urgenţă 112, drum cu trafic îngreunat în patru locaţii, unde au fost cuprinse un număr de 14 de autoturisme, în care se aflau 24 de persoane.

viscol zapada isu blocaj masini (3)

Porţiunile de drum afectate au fost DJ 209C între localităţile Moara şi Drăgoieşti, unde au rămas înzăpezite 10 autoturisme în care se aflau 17 persoane, DJ 208E între Forăşti şi Manolea, unde s-a înzăpezit o mașină în care era doar șoferul, DJ 208B între Siminicea şi Dumbrăveni, unde a rămas blocată o mașină în care erau două persoane  şi DC 70A între Bosanci şi Cumpărătura, unde s-au înzăpezit două  autoturisme în care se aflau patru persoane.

”Echipaje de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriilor din zonă, împreună cu Secţiile Dumuri Naţionale şi Drumuri Judeţene, poliţişti şi pompieri, au intervenit cu forţe şi utilaje şi au deblocat toate maşinile. Intervenţiile de salvare au durat între 40 de minute şi 1 oră şi jumătate”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Sursa citată precizează că nicio persoană nu a fost afectată şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

”De altfel, echipajele pompierilor militari, cu ambulanţa SMURD, au monitorizat traseele afectate pentru a acorda primul ajutor medical, în cazul în care ar fi fost nevoie”, se mai menționează în comunicatul Prefecturii Suceava.

În intervalul 7 ianuarie, ora 12.00 – 8 ianuarie, ora 06.00, judeţul Suceava s-a aflat sub Cod Galben de ninsori. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de