Pe directorul Spitalului Judetean „s-ar putea sa-l coste scaunul”


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei a emis un ordin de înfiintare a unei comisii care sa verifice activitatea conducerii Spitalului Judetean „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”. La finalul controlului va fi întocmit un raport ce va fi trimis Ministerului Sanatatii. Decizia de efectuare a controlului a fost generata de comentariile publice aparute în numar mare, privind activitatea conducerii. Orest Onofrei a declarat ca Spitalul Judetean a devenit scena a „tot felul de manevre, de interese imobiliare si de alta natura”. Acesta a spus ca apreciaza activitatea directorului Costica Dascaliuc si ca s-au facut multe lucruri bune de anul trecut când a fost numit dar ca „lucrurile nu merg dupa cum ne-am asteptat sa mearga dupa schimbarea echipei de conducere”.

În opinia prefectului de Suceava, principala cauza a situatiei Spitalului Judetean Suceava este aceea ca au fost mentinute aceleasi persoane în functii la compartimentele contabilitate, administrativ si juridic. Acesta spune ca echipa care nu a performat cu vechea conducere nu avea cum sa aiba performante cu cea noua si atrage atentia managerului ca „s-ar putea sa-l coste scaunul”.

Si directorul executiv interimar al ASP Suceava, dr. Odette Nicolae a solicitat compartimentului de specialitate din cadrul institutiei un control de audit la Spitalul Judetean Suceava. Controlul vizeaza modul de utilizare a fondurilor alocate spitalului de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Suceava, dar si de la Ministerul Sanatatii pentru programe de sanatate si cheltuieli de capital.


Intră acum și în grupul de