Vizita a presedintelui Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering la Bucuresti


Intră acum și în grupul de

Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a avut la Palatul Victoria, o întrevedere cu presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering, care efectueaza o vizita la Bucuresti prilejuita de lansarea dezbaterilor în perspectiva primelor alegerilor europene din România.

Seful Executivului a subliniat importanta delimitarii temelor europene de temele interne în dezbaterile care vor preceda alegerile pentru Parlamentul European, idee sustinuta si de presedintele Parlamentului European, care a lansat un apel în acest sens catre partidele politice din România.

Temele europene nu trebuie considerate abstracte, ele influenteaza direct viata cetatenilor, de aceea dezbaterile care vor preceda alegerile europene trebuie sa antreneze segmente cât mai largi de cetateni, a subliniat Primul-ministru.  „Consider ca prezenta domnului Pöttering în România chiar în aceasta perioada va întari necesitatea concentrarii pe o dezbatere serioasa a temelor europene”, a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu, reafirmând ca scrutinul programat pentru 25 noiembrie va fi un test deosebit de important pentru România.

Referitor la stadiul întârzierilor pe care România le mai are de rezolvat în agricultura, Primul-ministru si-a exprimat convingerea ca tara noastra îsi va putea îndeplini angajamentele, astfel încât sa nu existe riscul activarii clauzei de salvgardare si al diminuarii fondurilor europene.

Presedintele Parlamentului European a remarcat, la rândul sau, progresele înregistrate si s-a declarat încrezator în capacitatea României de a recupera întârzierile din domeniul agriculturii si al justitiei.

Hans-Gert Pöttering s-a interesat, de asemenea, în cursul întrevederii cu Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, în privinta pozitiei României fata de problema provinciei Kosovo si fata de alte probleme de interes general care tin de agenda europeana actuala.


Intră acum și în grupul de