Acasă Actualitate Primarul Sucevei revine privind nocturna pe Stadionul Areni şi vrea şi consolidarea...

Primarul Sucevei revine privind nocturna pe Stadionul Areni şi vrea şi consolidarea tribunelor


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că proiectul privind instalarea unei instalaţii nocturne la Stadionul Areni va fi făcut cu consolidarea tribunelor.

Precizarea lui Lungu vine după ce Ioan Bălan a arătat că este o aberaţie să investeşti un milion de euro într-o instalaţie nocturnă la un stadion care are risc în exploatare, ce are tribună închisă din cauza riscului de prăbuşire.



Primarul a explicat că a discutat cu reprezentanţii municipalităţii Botoşani care i-au spus că investiţia într-o instalaţie nocturnă cu sistem de încălzire a gazonului a costat 850.000 de euro.

ion lungu 1În aceste condiţii, Lungu a spus că din suma de un milion de euro care ar urma să fie alocată pentru investiţie ar putea fi folosită suma de 250.000 de euro pentru începerea reparaţiilor şi consolidării stadionului.

El susţine că cel puţin în următorii cinci ani nu se întrevede posibilitatea construirii unui nou stadion în Suceava şi că ar trebui reparat actualul stadion care să fie dotat şi cu nocturnă.

Liderul organizaţiei municipale PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, consideră că este penibilă iniţiativa lui Ion Lungu de a aloca un milion de euro pentru construcţia unei nocturne la Stadionul Areni, care este pe jumătate închis pentru că există risc în exploatare.

Bălan a spus, vineri, într-o conferinţă de presă că Stadionul Areni nu prezintă siguranţă pentru spectatori, iar jumătate din locuri nu pot fi folosite întrucât există risc în exploatare, iar primarul vrea să aloce un milion de euro pentru nocturnă.

„Ne propune nocturnă pe un stadion în beznă, fără echipă de fotbal”, a spus Bălan.

El a mai declarat că aşa înţelege Ion Lungu să încurajeze sportul în municipiu, la fel cum în ceea ce priveşte cultura, el crede că fanfara care îi cântă în parc, de câteva ori pe an, este eveniment cultural pentru un municipiu de talia Sucevei. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version