De vineri, vremea se strică în toată țara. Meteorologii anunță ploi, ninsori și vânt puternic

 Meteorologii anunță ploi, ninsori și vânt puternic. Astfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme rea valabilă pentru toată țara.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de vineri, 15 ianuarie, între orele 8-22, în jumătatea de vest a ţării vor fi precipitaţii pe arii extinse, în general moderate cantitativ, urmând a se cumula local 15…20 l/mp.

viscolÎn zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în Munţii Banatului. În Maramureş şi în Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Crişana, Banat şi Oltenia se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze ce vor depăşi, pe crestele înalte, 70…80 km/h la rafală, viscolind sau spulberând zăpada, dar şi în sud-vestul teritoriului la începutul zilei şi local şi temporar în regiunile estice şi sud-estice, cu rafale de 50…60 km/h.

Meteorologii mai precizează că începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (16/17 ianuarie), vremea se va înrăutăţi în sudul şi sud-estul ţării, unde aria ninsorilor se va extinde, iar vântul se va intensifica. (Irina L.)