Acasă Actualitate Procedura de achizitie rapida de aparatura pentru Agentia de Plati si Interventie...

Procedura de achizitie rapida de aparatura pentru Agentia de Plati si Interventie in Agricultura


Intră acum și în grupul de

Guvernul a aprobat miercuri, o NOTA privind achizitionarea de aparatura GPS cu PC printr-o procedura de achizitie rapida, respectiv negocierea fara publicarea prealabila a unui anunt de participare. „Este vorba despre aparatura necesara Agentiei de Plati si Interventie în Agricultura (APIA). Aceasta achizitie este necesara pentru completarea dotarii echipamentelor de masurare pe teren, pentru a raspunde solicitarilor din scrisoarea Comisiei Europene privind clauza în agricultura”, a afirmat purtatorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spataru.

Purtatorul de cuvânt al Guvernului a subliniat ca procedura de achizitie publica a celor  230 de aparate GPS cu PC se va face potrivit reglementarilor legale. „Guvernul  recurge astfel la aplicarea prevederilor legale incluse în OUG 34/2006, privind procedura în situatia de urgenta. Guvernul considera ca în acest caz situatia de urgenta se justifica pe deplin”, a aratat Camelia Spataru.



Aceste aparate erau planificate pentru anul viitor, dar s-a hotarât devansarea termenului având în vedere numarul suplimentar de ferme ce trebuie verificate si timpul scurt pentru finalizarea acestei actiuni.

 

OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii cu modificarile si completarile ulterioare precizeaza:

ART 122. Autoritatea contractanta are dreptul de a aplica procedura de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare numai în urmatoarele cazuri:

„c) ca o masura strict necesara, atunci când perioadele de aplicare a licitatiei deschise, a licitatiei restrânse, a negocierii cu publicarea prealabila a unui anunt de participare sau a cererii de oferte nu pot fi respectate din motive de extrema urgenta, determinate de evenimente imprevizibile si care nu se datoreaza sub nicio forma unei actiuni sau inactiuni a autoritatii contractante. Autoritatea contractanta nu are dreptul de a stabili durata contractului pe o perioada mai mare decât cea necesara, pentru a face fata situatiei de urgenta care a determinat aplicarea procedurii de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version