La Cinema Modern filmul „4 luni, 3 saptamani si 2 zile” a avut doar 216 spectatori


Intră acum și în grupul de

Celebrul film românesc „4 luni, 3 saptamâni si 2 zile” regizat de Cristi Mungiu ce a­ câstigat M­arele Premiu la Festivalul International de Film de la Cannes, nu a stârnit interesul publicului sucevean, însa ca un paradox, extrem de putinii spectatori au facut ca încasarile sa fie dea dreptul „spectaculoase” dat fiind faptul ca populatia ocoleste Cinematograful Modern din municipiul Suceava din cauza conditiilor precare. Astfel, la Suceava filmul a avut doar 216 spectatori, la cele 18 spectacole, sase fiind anulate din lipsa de public, dar încasari au fost cât pe trei luni.

În cadrul unei conferinte de presa, joi, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a prezentat o nota a Directiei de Cultura a Primariei Suceava, privind realizarile în urma difuzarii filmului „4 luni, 3 saptamâni si 2 zile” care a rulat la Cinematograful „Modern” unde încasari au fost de 1080 lei, reprezentând încasarile pe trei luni din perioada anterioara.

Numarul mediu a fost de 12 spectatori pe reprezentatie, cu un indice de utilizare a salii de 2,4 la suta. Dintre spectatorii prezenti, 85 la suta au fost de vârsta a doua si a treia, dintre care unii nu au mai fost de peste 15 ani la cinematograf.

Dintre cei care au vizionat filmul o parte au parasit sala în timpul spectacolului din cauza conditiilor improprii în care se desfasoara, iar cele mai multe reclamatii au vizat calitatea slaba a proiectiei atât imagine cât si sunetul, dat si mirosul neplacut si frigul din sala.

În nota se precizeaza ca unii spectatori au reclamat scurtarea filmului de proiectionist, dar ca acuzatia este nefondata întrucât filmul are un final neprevazut.

În afara de încasari record, în nota se mai precizeaza ca „s-au primit cele mai multe telefoane din ultimii ani” apelantii interesându-se în marea majoritate de conditiile de vizionare si orele de rulare.

Cinematograful „Modern” a fost preluat recent de Primaria Suceava si va intra într-un program de modernizare care presupune reamenajarea întregii cladiri si dotarea cu aparatura de proiectie si sunet de ultima generatie. ­


Intră acum și în grupul de