Lucian Bute ataca titlul mondial


Intră acum și în grupul de

Românul Lucian Bute, neînvins în 20 meciuri sustinute în ringul profesionist, se arata foarte încrezator în sansele sale de a cuceri titlul mondial IBF la semimijlocie, în meciul programat vineri seara pe durata a 12 reprize împotriva campionului en titre, columbianul Alejandro Berrio (26-4), la Bell Center din Montreal. Sunt aproape de obiectivul meu. Vineri seara, veti vedea un nou campion mondial.

Pentru mine, important este sa câstig acest meci. Ca va fi prin KO sau o decizie la puncte nu conteaza. Vreau sa câstig. Sunt concentrat sa ma impun în fiecare repriza. Acesta este planul meu de meci. Nu am intentia sa-mi dezamagesc familia si fanii mei, a declarat Lucian Bute.
 Meciul dintre Lucian Bute, 27 ani,  si Alejandro Berrio, 31 ani, va fi arbitrat în ring de Marlon B. Wright din Montreal, în timp ce arbitrii judecatori sunt Richard DeCarufel din Montreal, Levi Martinez din El Paso (Texas-SUA) si Alejandro Lopez Cid din Ciudad de Mexico. Supervizor din partea IBF este Lindsey Tucker. Gala de la Bell Center va fi transmisa în direct de postul Pro TV, sâmbata dimineata de la ora 5,00.
Berrio a cucerit centura sa mondiala IBF pe 3 martie 2007, când l-a învins prin KO tehnic pe germanul de origine rusa Robert Stieglitz. Cei doi au luptat pentru titlul mondial la care a renuntat galezul Joe Calzaghe (43-0), detinatorul centurii mondiale WBO.

Columbianul l-a avertizat pe român ca nu are intentia sa-i cedeze centura. N-am venit sa boxez la Montreal pentru a pierde titlul meu. Învingatorul va fi cel mai bun dintre cei doi boxeri si acela voi fi eu. Antrenorul sau, Francesco Hernandez, a cerut arbitrilor judecatori de origine canadiana si mexicana sa fie impartiali. Vrem o lupta cinstita. Nu vrem sa pierdem titlul prin interventia arbitrilor judecatori sau a arbitrului de ring.
Bute va conta pe sustinerea a circa 12.000 de spectatori ce vor asista la meci.

Abia astept sa urc în ring. Îmi place atmosfera care domneste în sala când 10-12.000 de persoane scandeaza numele meu. E o senzatie magnifica. În gala de la Center Bell, un alt român va urca în ring, Ionut Ion, 26 ani, la categoria light welter. El are în palmares 18 victorii (9 înainte de limita) si va lupta pentru titlul NABA împotriva americanului Paul Delgado (19 victorii-7 înfrângeri si un egal). 


Intră acum și în grupul de