Deputatul PLD Pardau va depune doua amendamente la Legea Bugetului


Intră acum și în grupul de

­Deputatul PLD de Suceava, Dumitru Pardau, a spus joi, într-o conferinta de presa ca va solicita, printr-un amendament la Legea bugetului, alocarea sumei de 40,6 milioane de lei pentru constructia drumului Panaci-Bilbor, cu o lungime de 34 de kilometri, drum pentru care a fost votata, în 2005, o lege care prevede defrisarea unei suprafete de padure. Acesta precizat ca prin realizarea acestui drum, care este trecut deja pe hartile rutiere, se va reduce cu 110 kilometri distanta între Bucuresti si statiunea Vatra Dornei si totodata va fi realizata prima legatura rutiera între judetele Suceava si Harghita.

Parlamentarul sucevean crede ca acest amendament trebuie aprobat întrucât exista deja vointa Parlamentului pentru realizarea acestui drum prin adoptarea legii prin care s-a facut defrisarea padurii. Acesta a mentionat ca în zona deja se lucreaza la decopertare si ca, daca nu se vor asigura fonduri, lucrarile facute pâna acum se vor degrada.

Dumitru Pardau a mai spus ca un alt amendament pe care îl va solicita prevede alocarea sumei de 5,8 milioane de lei pentru constructia si dotarea spitalului din Vatra Dornei. Acesta a argumentat ca Vatra Dornei este o statiune de munte, unde se practica sporturi de iarna si este la distante apreciabile de spitale mari, fiind necesara aceasta investitie. Parlamentarul a adaugat ca documentatia pentru acest spital este deja aprobata de autoritatile centrale, responsabilitatea finala revenind MSP.­


Intră acum și în grupul de