Bolnavi de la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, externaţi din cauza lipsei încălzirii. Pacienţii rămaşi au fost regrupaţi în saloane încălzite cu radiatoare electrice


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv interimar al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Andrei Ianovici, a declarat, marţi, că în urma sistării furnizării gazului metan în municipiul Câmpulung Moldovenesc din cauza unei avarii la reţeaua de alimentare a fost afectată asigurarea încălzirii spaţiilor Spitalului de Psihiatrie din localitate.

spital psihiatrie campulung moldovenesc

Ianovici a spus că a discutat cu managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, medicul Lucian Constantin Paziuc, pentru a se stabili măsurile care trebuie luate în cazul în care se prelungeşte intervalul de timp până la reluarea furnizării gazului metan, pentru a nu fi afectaţi pacienţii internaţi în această unitate.

“În funcţie de durata de rezolvare a acestei probleme, vom lua măsurile necesare”, a mai spus Ianovici.

La rândul său, managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, medicul Lucian Constantin Paziuc, a declarat pentru News Bucovina că în urma participării la şedinţa operativă organizată la Primăria, a convocat Comitetul Director al unităţii stabilindu-se ca o parte dintre pacienţii care trebuiau externaţi miercuri să fie externaţi în cursul zilei de marţi, iar în cazul în care situaţia privind reluarea furnizării gazului metan nu se rezolvă până miercuri, urgenţele majore să fie redirecţionate către Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Medicul Lucian Paziuc a spus că din totalul celor 42 de bolnavi internaţi, în prezent, se mai află în spital 18-20 de pacienţi, care au fost regrupaţi în saloane, în funcţie de cazuistică, iar încălzirea acestor spaţii este efectuată cu ajutorul unor radiatoare electrice, în timp ce hrana pacienţilor este preparată la o instalaţie ce funcţionează cu butelie.

“Sperăm că avaria la reţea să nu dureze foarte mult, pentru că nu putem asigura activitatea unităţii în condiţii normale, dar, în prezent, ne descurcăm cum putem”, a mai spus managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc.

În ceea ce priveşte avaria apărută în sistemul de transport al gazelor naturale ce alimentează municipiul Câmpulung Moldovenesc, marţi la prânz se intervenea în teren cu şase echipe ale SC TRANSGAZ în vederea identificării şi remedierii defecţiunilor.

sapatura lopata echipa sant

Probabilitatea producerii defecţiunii este cauzată de opturarea diametrului conductei (Ø 320 mm) de o acumulare-tampon de gheaţă şi pentru depistarea acesteia au fost verificate cu prioritate zonele de subtraversare a pâraielor din municipiul Câmpulung Moldovenesc (Izvorul Alb şi Valea Seacă).

În unităţile de învăţământ au fost dispuse măsuri pentru desfăşurarea cursurilor în condiţii de confort termic, precizează Prefectura Suceava într-un comunicat în care se arată că problema este discutată într-o nouă şedinţă a Comitetului Local pentru Coordonarea Intervenţiei, la care participă prefectul judeţului, Constantin Harasim, inspectorul şef al ISU Suceava,  general de brigadă Ion Burlui, cât şi directorul SC TRANSGAZ de pe Regiunea Moldova.

Burlui Harasim

În funcţie de evoluţia situaţiei se va lua o decizie referitoare la susţinerea cursurilor pentru ziua de mâine, se arată în comunicat. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de