Câmpulung Moldovenesc în continuare fără gaz natural. Prefectul recomandă ca şcolile care au încălzire doar pe gaz să nu funcţioneze


Intră acum și în grupul de

Avaria apărută luni seara în sistemul de transport al gazelor naturale ce alimentează municipiul Câmpulung Moldovenesc nu a fost remediată până la ora 17:00, a anunţat Prefectura Suceava.

Burlui Harasim

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a dispus reconvocarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Câmpulung Moldovenesc, urmând să decidă măsurile necesare la nivel local, astfel încât pentru ziua de miercuri şcolile care au asigurat

agentul termic cu centrală alimentată cu gaze naturale şi care nu au soluţie alternativă să nu funcţioneze. Totodată unităţile spitalicesti să nu facă internări decât pentru urgenţe, sau să redirecţioneze pacienţii către celelalte spitale din judeţ.

De asemenea, prefectul a dispus convocarea la ora 19:00, la sediul Palatului

Administrativ Suceava a Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de esecul utilităţilor publice, pentru analiza situaţiei si dispunerea de măsuri în vederea gestionării situaţiei.

Asupra situaţiei create la nivelul municipiului Câmpulung Moldovenesc, prefectul

judeţului a informat atât pe ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, cât si pe ministrul

Energiei,  Victor Vlad Grigorescu şi totodată si-a manifestat nemulţumirea faţă de

modul de intervenţie a echipelor SC TRANSGAZ Medias, care a determinat ca până la această oră municipiul Câmpulung Moldovenesc să nu fie alimentat cu gaze naturale.

Alimentarea cu gaze naturale la Câmpulung Moldovenesc a fost sistată de luni seara în urma unei avarii la conducta magistrală, iar Transgaz nu a reuşit să găsească încă defectul. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de