0800 800 929 – numărul unic gratuit pentru sesizarea neconformităţilor la reţeaua de energie electrică

E.ON Distribuţie România a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă că numărul unic gratuit pentru sesizarea neconformităţilor la reţeaua de energie electrică, dar şi pentru sesizările privind deranjamentele în alimentarea cu energie electrică este 0800 800 929.

E.ON Distribuţie România recomandă populaţiei să apeleze de urgenţă dispeceratul E.ON Distribuţie România la numărul de telefon 0800 800 929 în cazul în care observă tablouri electrice, posturi de transformare sau firide neîncuiate ori cu sistemul de închidere deteriorat, stâlpi sau conductoare căzute la pământ.

statie transformare E.ON

Totodată,  sesizările privind deranjamentele în alimentarea cu energie electrică pot fi transmise la acelaşi număr de urgenţă.

 „După o furtună un copac s-a rupt şi a căzut peste reţeaua electrică de pe strada mea, iar cablurile au ajuns la pământ. Ce ar trebui să fac, cum ar trebui să procedez?” Mai mult ca sigur, mulţi dintre noi am fost puşi într-o astfel de situaţie, iar poate unii am trecut impasibili mai departe considerând că nu e nimic de făcut.

Dacă informaţia nu ne parvine la timp astfel încât să putem interveni operativ pentru remediere, asemenea circumstanţe pot duce la incidente cu urmări dintre cele mai grave. De aceea, apelăm la spiritul civic al cetăţenilor pentru a apela de urgenţă dispeceratul E.ON Distribuţie România la numărul de telefon 0800 800 929 atunci când observă aspecte neconforme în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice”, se arată în comunicatul E.ON Distribuţie România.

Totodată, la acelaşi număr de telefon sunt preluate şi sesizările clienţilor din Moldova privind deranjamentele în alimentarea cu energie electrică.

 “Dispeceratul E.ON Distribuţie România este disponibil non-stop, numărul de telefon 0800 800 929 fiind apelabil din principalele reţele de telefonie fixă sau mobilă, fără costuri pentru client”, se mai precizează în comunicatul de presă.(Liliana Bujdei)