Prima ninsoare, o imagine dezolanta a municipiului resedinta de judet


Intră acum și în grupul de

Judetul Suceava se afla printre cele 28 judete din tara care sunt avertizate cu „COD GALBEN” pentru urmatoarele zile. În aproape tot judetul duminica a fost lapovita iar la munte a nins. Duminica, spre seara, ningea în zonele Magura, Mestecanis si Ciumârna, dar zapada nu s-a depus pe carosabil, utilajele de deszapezire împrastiind materiale antiderapante

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat ca autoritatile sucevene actioneaza sub „Cod galben”, dar nu au fost semnalate probleme deosebite.

Acesta a spus ca utilajele de deszapezire sunt pregatite sa intervina si ca în prezent de actioneaza cu materiale antiderapante în zonele Mestecanis si Magura pe E 576 si pe DN 17 B în zona pasului Ciumârna.

Orest Onofrei a precizat ca, daca în cursul noptii de duminica spre luni se va forma polei în zona de munte, autovehiculele de mare tonaj vor fi oprite la baza muntelui în cazul în care nu sunt echipate pentru trafic în conditii de iarna pâna când carosabilul va fi curatat.

Prefectul de Suceava a mai mentionat ca, în cadrul Comandamentului de Iarna, care s-a întrunit saptamâna trecuta, au fost stabilite procedurile de actiune în cazul înrautatirii vremii si si-a exprimat speranta ca nu vor fi înregistrate probleme în aceasta perioada.

Pe de alta parte o problema ar putea fi aceea ca ninsoarea le-a luat-o înainte lucratorilor ce înlocuiesc conductele de termoficare.

Potrivit avertizarii meteo, în intervalul 22 octombrie, ora 12.00 – 24 octombrie, ora 21.00 va ploua pe arii extinse în majoritatea regiunilor, ploile vor avea si caracter de aversa si pot fi însotite de descarcari electrice. În sudul si estul tarii, precum si în zona Muntilor Banatului, a Carpatilor Meridionali si Orientali, cantitatile de apa vor depasi local 25 – 30 l/mp si izolat 50 l/mp în 24 de ore.  
Vântul va prezenta intensificari sustinute în Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, îndeosebi în cursul zilei de luni, când va atinge si izolat va depasi viteze de 70…80 km/h. La munte, la peste 1800 m altitudine, la începutul intervalului mentionat, precipitatiile vor mai fi si sub forma de lapovita si ninsoare.


Intră acum și în grupul de