Acasă Actualitate Tânăr din comuna Buneşti trimis în judecată după ce a omorât în...

Tânăr din comuna Buneşti trimis în judecată după ce a omorât în bătaie un consătean


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, din satul Petia, din comuna Buneşti, a fost trimis în judecată, de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de „omor”.



 

Tânărul este acuzat că pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan cu un consătean a exercitat cu intenţie acte de violenţă repetate asupra acestuia, aplicându-i multiple lovituri de pumni şi picioare la nivelul întregului corp, în special în zona toraco-abdominală, cauzându-i leziuni ce au condus în scurt timp la decesul victimei.

Potrivit procurorilor, în seara zilei de 28 noiembrie 2015, în jurul orelor 19:30, inculpatul, Andrei Ionuţ Dascălu, s-a întâlnit într-un local cu I. F. cu care a consumat băuturi alcoolice. Ulterior, cei doi au continuat să consume alcool la domiciliul inculpatului, acolo unde se mai aflau tatăl vitreg al tânărului, împreună cu persoana vătămată I. M..

Cele patru persoane au început să consume aproximativ un litru de tescovină, iar la un moment dat inculpatul a sesizat dispariţia telefonului său mobil, telefon despre care avea bănuiala că i-a fost sustras în noaptea precedentă de persoana vătămată.

Andrei Ionuţ Dascălu a iniţiat un atac furibund asupra lui I.M., l-a împins cu ambele mâini peste o canapea, s-a urcat cu genunchii pe corp şi i-a aplicat multiple lovituri de pumni în zona toracelui şi a abdomenului.

În cele din urmă, inculpatul s-a calmat şi a început să bea din nou ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, apoi victima, aflată în vădită stare de ebrietate a fost transportată la locuinţa sa de către inculpat şi I. F..

După ce l-au aşezat pe I.M. pe un pat, inculpatul a găsit telefonul mobil în locuinţa persoanei vătămate. Atunci inculpatul s-a urcat cu genunchii pe corpul victimei şi a iniţiat un nou atac asupra acesteia lovind-o cu pumnii peste corp.

După aproximativ trei minute, I. F. a părăsit locuinţa, fiindu-i frică să nu fie şi el agresat. A doua zi, în jurul orei 15:00, I. F. l-a găsit pe I. M. decedat în interiorul locuinţei.

„Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie întocmit de S.M.L. Suceava, moartea victimei a fost violentă, s-a datorat unui şoc traumatico-hemoragic cu hemotorax, ruptură de pulmoni instalat ca urmare a unui traumatism toracic cu multiple fracturi costale bilaterale pe fond de intoxicaţie etilică acută”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Dosarul urmează să fie soluționat de Tribunalul Suceava. (Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version