De astăzi, circulația căruțelor este interzisă pe străzile Sucevei


Intră acum și în grupul de

Începând de luni, 25 ianuarie, a intrat în vigoare hotărârea de Consiliu Local ce prevede interzicerea circulației căruțelor pe străzile Sucevei. Căruțașii prinși de polițiștii locali sunt amendați drastic, iar atelajele, fără cai, sunt imobilizate până la plata amenzii.

caruta prin suceava 3

În luna decembrie Consiliul Local Suceava a adoptat un proiect de hotărâre prin care se interzice circulația căruțelor pe străzile municipiului reședință de județ.

Astfel, căruțașii care sunt prinși că circulă prin municipiul reședință de județ vor fi sancționați de polițiștii locali cu amenzi cuprinse între 500 și 1.500 lei, iar atelajele vor fi imobilizate pe domeniul public, în cel mai apropiat spațiu disponibil, astfel încât să nu fie stânjenită circulația pe drumurile publice.

Conform proiectului adoptat, contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data comunicării procesului verbal.

Prin excepție, vehiculele cu tracțiune animală care vor participa la evenimente artistice, culturale sau sportive vor avea voie să circule și să staționeze pe domeniul public al Sucevei. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de