Rectorul USV, Valentin Popa, a fost reales în funcție


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, a fost reales în funcție în urma alegerilor ce au avut loc luni. El nu a avut niciun contracandidat.

valentin popa

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava au avut loc luni, 25 ianuarie, alegerile pentru mandatele de membru în Consiliul facultăţii, Consiliul pentru studii universitare de doctorat, Senatul USV şi pentru Rector.

Prezența la urne a fost de 384 de cadre didactice titulare, cercetători titulari din cadrul universităţii şi reprezentanţi ai studenţilor din Senatul universitar şi din Consiliile facultăţilor.

alegeri usv urna de vot sectie de votare (1)

Actualul rector al USV, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, aflat în funcție din 2012, a fost singurul candidat pentru conducerea instituției de învățământ superior. El a reușit să obțină cel puțin „jumătate plus unul” din numărul persoanelor înscrise pe listele de vot și astfel a fost reales în funcție.

„Am avut emoții pentru că exista posibilitatea să mai facem un nou tur de scrutin. În rest, când nu ai contracandidați, emoțiile sunt mult mai mici”, a declarat prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, pentru NewsBucovina.

El a mai spus că pornește în noul mandat cu aceleași gânduri pe care le-a avut și în urmă cu patru ani, iar principalele priorităţi pe care le are în vedere sunt atragerea, motivarea şi valorizarea resursei umane a instituţiei, menţinerea USV între primele 20 de universităţi din România şi centrarea politicilor instituționale pe nevoile studenţilor şi ale pieţei muncii.

Rezultatele oficiale ale alegerilor vor fi făcute publice marți, 26 ianuarie. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de