20 de cazuri de trecere ilegala a frontierei depistate in zona de competenta a DPF Radauti


Intră acum și în grupul de

În zona de competenta a Directiei Politiei de Frontiera Radauti, de la începutul anului s-au înregistrat 20 de cazuri de trecere ilegala a frontierei de stat a României în care au fost implicate 35 de persoane, se precizeaza în raportul de analiza a activitatii institutiei pentru primele 9 luni ale anului. „Fata de anul 2006 când au avut loc 26 de treceri în care au fost implicate 39 de persoane, numarul trecerilor ilegale a scazut fapt ce denota o mai buna securizare a frontierei de stat.

În zona de responsabilitate a I.J.P.F Suceava, au avut loc 7 treceri ilegale ale frontierei de stat dintre care 4 din Ucraina în România cu 5 persoane ( 1 kazahstan, 1 rus, 3 români), 1 din România în Ucraina (1 italian retinut de granicerii statului vecin), 1 din România în Ucraina si înapoi (1 român retinut de politistii de frontiera români la înapoiere). Prin zona de responsabilitate a I.J.P.F Maramures, s-au înregistrat 13 treceri ilegale ale frontierei de stat dintre care 7 intentionate din Ucraina în România cu 18 persoane (3 georgieni, 11 somalezi, 3 rusi si 1 ucrainean) si 6 neintentionate din România în Ucraina” se precizeaza în raport.

Potrivit analizei pe primele 9 luni ale anului, pe linia migratiei ilegale au fost constatate 53 de fapte penale (fata de 42 în 2006), din care 10 la I.J.P.F. Suceava si 43 la I.J.P.F. Maramures, faptele fiind savârsite de un numar de 28 persoane. Au fost întocmite un numar de 24 dosare penale, 6 la I.J.P.F Suceava si 18 la I.J.P.F Maramures.

În ceea ce priveste traficul de persoane au fost întocmite 8 dosare penale referitoare la savârsirea unui numar de 19 infractiuni comise de catre 17 persoane, ce au traficat 99 victime (6 dosare în care sunt cercetati 14 învinuiti, din care 10 constituiti în 2 grupuri infractionale organizate, la I.J.P.F. Maramures si 2 dosare la I.J.P.F Suceava. În anul 2007 au fost descoperite 4 filiere de migratie ilegala cu 22 de persoane implicate, fata de 2006 când nu a fost descoperita nici o filiera.


Intră acum și în grupul de