Trei primarii amendate pentru nesalubrizarea localitatilor


Intră acum și în grupul de

Unele primarii din judetul Suceava neglijeaza aspectul privind salubrizarea localitatilor, este concluzia sefului Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harsim.

„La nivelul judetului se constata o mare discrepanta între anumite asezari care au facut pasi importanti înfiintând servicii de salubrizare sau încheind contracte cu societati de profil, si altele care practic nu au facut nimic în acest sens.

Primariile trebuie sa aiba organizate servicii de salubrizare pentru a asigura în interesul cetateanului preluarea din zonele de domiciliu a deseurilor menajere în principal, dar si a celorlalte categorii, rezultate din gospodarii, cum ar fi hârtie, plastice, deseuri din echipamente electrice si electronice” a declarat comisarul sef Harasim.         

Ca exemple negative au fost date trei primarii din judet care au fost amendate. Este vorba de câte o sanctiune de 15.000 lei (150 milioane de lei vechi) aplicata PRIMARIEI COMUNEI SARU DORNEI si PRIMARIEI ORASULUI VICOVU DE SUS si o alta de 10.000 lei (100 milioane de lei vechi) aplicata PRIMARIEI COMUNEI DARMANESTI care nu asigura spatiile necesare pentru colectarea selectiva a deseurilor, dotarea acestora cu containere specifice fiecarui tip de deseu, precum si functionalitatea acestora.


Intră acum și în grupul de