Producatorii de mere din Falticeni trebuie sa se asocieze in structuri de tip comercial pentru a vinde produsele


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a participat duminica la o întâlnire cu producatorii de mere din zona Falticeni, prilejuita de cea de-a V-a editie a Târgului Marului. În cadrul întrunirii producatorii si-au exprimat nemultumirea ca nu-si pot valorifica produsele. Luni, în cadrul unei conferinte de presa prefectul Onofrei a precizat ca, desi merele din zona Falticeni sunt de calitate si au pret convenabil nu sunt vândute prin hypermarket-uri pentru ca producatorii nu sunt organizati.

În opinia acestuia producatorii de mere din Bazinul Pomicol Falticeni ar trebui sa se asocieze pe baze comerciale si nu sindicale daca doresc sa-si vânda productia. Acestia sunt asociati în doua organizatii care au însa un scop sindical si nu comercial.

„Trebuie sa se ajute unii pe altii nu sa se apere ca nu au împotriva cui sa se lupte pentru ca ei sunt proprietari. Ei doar trebuie sa fie prezenti pe piata”, a afirmat Orest Onofrei.

Prefectul de Suceava a mai adaugat ca, dupa ce se asociaza în scop comercial vor trebui sa obtina fonduri pentru logistica, modernizarea depozitarii, ambalare, etichetare si transportul productiei. Acesta le sugereaza producatorilor sa apeleze la programele europene.

Orest Onofrei a dat ca exemplu procesatorii de carne si lapte care au înteles aceste lucruri iar acum produsele lor se gasesc în hypermarket-uri.


Intră acum și în grupul de