Formula 1 » Kimi Raikkonen a luat titlul mondial


Intră acum și în grupul de

Kimi Raikkonen a câstigat Marele Premiu al Braziliei si titlul mondial, primul din cariera sa si al cinsprezecelea pentru Ferrari în Formula 1. A fost victoria cu numarul 201 în 758 de mari premii alergate de Scuderia Ferrari si cea de-a cincisprezecea pentru Kimi în cele 122 de curse la care a luat startul. Numarul de victorii ale Scuderiei în acest sezon a crescut astfel la noua. Declaratii la linia de sosire:

> Kimi Raikkonen, campion mondial: „Mi-e foarte dificil sa explic în cuvinte ce simt: sunt foarte emotionat. Vreau sa multumesc echipei pentru tot ce au facut în acest an. Chiar si atunci când am trecut prin momente dificile si parea ca pur si simplu nu putem continua lupta, n-am renuntat niciodata si aceasta munca a produs rezultatul de astazi. Multumesc de asemenea parintilor mei, sotiei mele Jenni si tuturor celor care au crezut în mine. Am reusit sa ating telul pe care-l aveam de mult timp. Acum tot ce va urma va fi un bonus. Astazi, ajutorul lui Felipe a fost vital si el a fost extraordinar. Am avut nevoie de o dubla si apoi sa vedem ce fac ceilalti. De aceasta data lucrurile au decurs în favoarea noastra si imposibilul s-a produs. A fost un an foarte frumos pentru mine si în acest timp m-am bucurat de Formula 1 asa cum n-am facut-o niciodata”.

> Felipe Massa  (locul 2, locul 4 la general): „Este o zi minunata pentru echipa si pentru Kimi care a câstigat titlul mondial. Mi-ar fi placut sa câstig din nou cursa mea de casa, dar sunt fericit ca mi-am ajutat coechipierul, el fiind singurul dintre noi doi care mai avea o sansa. Sunt mândru ca am facut-o pentru Ferrari, caci au crezut în mine chiar si atunci când nu eram în Formula 1. Multumita oamenilor de la Maranello sunt acum aici si am putut sa ma maturizez ca pilot si ca om. Dupa tot ce s-a întâmplat în acest an, atât pe circuit cât si în afara lui, e minunat ca azi putem sarbatori câstigarea celor doua titluri. Astazi am avut o masina fantastica si as fi putut sa merg chiar mai repede decât am facut-o”.


Intră acum și în grupul de