Box » Mexicanul Librado Andrade, primul pretendent la centura lui Lucian Bute


Intră acum și în grupul de

Boxerul Lucian Bute, noul campion mondial IBF la categoria super-mijlocie, se bucura înca de succesul sau, dar mexicanul Librado Andrade s-a anuntat deja ca unul dintre pretendentii la titlul mondial detinut de român.

Librado Andrade, 29 ani,  este un boxer redutabil cu un palmares de invidiat ce cuprinde 26 victorii (20 prin KO) si o singura înfrângere, suferita în martie 2007, în fata campionului danez Mikkel Kessler, campionul WBA si WBC la supermijlocie. Mexicanul ocupa locul 11 în ierarhia IBF. Canadienii au acceptat sa discute acest aspect în noiembrie, cu prilejul congresului WBC.  Lucian Bute, cu 21 victorii în ringul profesionist, ar trebuie sa-si apere pentru prima oara titlul mondial în luna februarie, relateaza presa canadiana.
Pe lista celor care aspira la titlul mondial IBF se mai afla germanul de origine rusa Robert Stieglitz (nr. 6 IBF), cu un palmares de 31 victorii si o înfrângere, în fata columbianului Berrio, si italianul Cristian Sanavia (40 victorii, 3 înfrângeri), campion european (EBU), nr. 9 IBF.


Intră acum și în grupul de