Service auto în flăcări la Rădăuți. Pompierii au intervenit cu opt autospeciale pentru stingerea incendiului


Intră acum și în grupul de

Un service auto din municipiul Rădăuți a fost cuprins de un incendiu, luni, după-amiază, pentru stingerea focului intervenind militarii Detaşamentelor de Pompieri Rădăuţi şi Suceava şi ai Gărzilor de Intervenţie Siret şi Solca cu opt autospeciale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la faţa locului a intervenit şi Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cu inspectorul şef, generalul de brigadă Ion Burlui, care a preluat comanda operaţiunilor.

”La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la astereala acoperişului şi la elementele combustibile ale instalaţiei de încălzire, existând pericolul de propagare la întreaga hală şi la vecinătăţi.

incendiu pompieri (7)

Lăudabilă a fost intervenţia personalului de pe locul de muncă, care după ce a anunţat incendiul la 112, nu s-a pierdut cu firea şi, până la sosirea echipajelor profesioniste, a acţionat cu mijloacele de primă intervenţie, evacuând din hala incendiată autovehiculele şi butoaiele cu lichide combustibile”, a arătat Găleată.

El a precizat că incendiul, anunțat la ora 15:53, a fost lichidat la ora 17:35.

”Au ars astereala din lemn pe 50 de metri pătraţi, generatorul de aer cald, precum şi elemente combustibile din tabloul electric al generatorului şi al unui cric pneumatic. Flăcările au degradat pereţii clădirii pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi, planşeul din tablă pe 50 de metri pătraţi, învelitoarea acoperişului, din tablă, pe 100 de metri pătraţi, trei ferestre din PVC şi alte bunuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Potrivit acestuia, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de un aparat electric de încălzire, lăsat sub tensiune.

”Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii militari au salvat restul clădirii, o casă de locuit, ateliere şi magazine, aflate în imediata vecinătate”, a mai adăugat Găleată. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de