Articole stomatologice de peste 35.000 lei, fără acte, ascunse în mașina unui ucrainean, confiscate în Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Peste 5.000 bucăţi materiale şi instrumente folosite în stomatologie şi tehnică dentară, în valoare de peste 35.000 lei, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei în mașina unui ucrainean.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan, cetăţeanul ucrainean Sergiz G., în vârstă de 56 ani, s-a prezentat luni, în jurul orei 13.00, în P.T.F. Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism marca Hyundai.

”Existând suspiciuni că acesta transportă bunuri fără documente legale, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.

 Astfel, au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locul roţii de rezervă 5.524 produse (instrumente şi articole) folosite în stomatologie şi tehnică dentară, pentru care conducătorul auto nu avea niciun document de provenienţă”, a declarat Serițan.

El a precizat că bunurile descoperite, în valoare de 35.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 lei.

articole stomatologice (2)

De asemenea poliţiştii de frontieră au făcut demersuri pentru instituirea, împotriva cetăţeanului ucrainean a măsurii de interzicere a intrării în România pe o perioadă de 5 ani, a mai menționat ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava. (Irina Lițu)

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de