Biciclist accidentat mortal in comuna Darmanesti


Intră acum și în grupul de

Un biciclist din Darmanesti, care circula neregulamentar a fost accidentat mortal. Potrivit IPJ Suceava, marti seara, la ora 19.30, în interiorul comunei Darmanesti, pe  DJ 209 , M. DUMITRU de 34 ani, din localitate, posesor al permisului de conducere pentru  categoria „B” din anul 2006, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia 1304, l-a accidentat mortal pe  A. DUMITRU de 56 ani, din localitate, care circula neregulamentar cu bicicleta în aceeasi directie de mers. Conducatorul auto avea atasata centura de siguranta, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, dupa care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Serviciul Politiei Rutiere atrage atentia tuturor participatilor la trafic, atât conducatorilor auto, cât si pietonilor sau biciclistilor, sa respecte prevederile regimului circulatiei rutiere si sa manifeste maxima prudenta  în trafic.

Data fiind înrautatirea conditiilor meteo-rutiere, soldata cu vizibilitate redusa si cu scaderea gradului de aderenta la un carosabil umed, politistii suceveni recomanda conducatorilor auto sa adapteze viteza de deplasare la aceste conditii si sa se asigure de starea tehnica corespunzatoare a autovehiculelor, acordând atentie sistemului de frânare, celui de iluminare, starii pneurilor. De asemenea, pietonilor li se recomanda sa acorde maxima atentie în traversare, chiar daca se afla pe marcajul pietonal, deoarece distanta necesara pentru frânarea autovehiculelor creste datorita conditiilor meteo de trafic. 


Intră acum și în grupul de