Termica amendata de OJPC


Intră acum și în grupul de

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Suceava a aplicat doua amenzi în valoare de câte 4000 de lei fiecare societatii de termoficare Termica SA Suceava deoarece a nu a respectat prevederile legale de furnizare a energiei termice catre populatie, si nici pe cele pentru efectuarea lucrarilor de reabilitare a retelei de termoficare.

Potrivit directorului OJPC, Elena Oanea, „societatea de termoficare nu a respectat termenii regulamentului de furnizare a caldurii catre populatie”. Mai exact în zilele în care temperaturile exterioare impuneau furnizarea de agent termic, o parte dintre locuitorii municipiului Suceava nu aveau caldura în casa. Cealalta neregula constatata se refera la faptul ca, desi s-a intrat deja în sezonul rece, societatea înca mai executa lucrari de reabilitare a retelei în loc sa furnizeze populatiei apa calda si caldura.  

Directorul executiv al Societatii Termica, Constantin Placinta sustine ca lucrarile, potrivit contractului, trebuiau sa se finalizeze pe 15 octombrie, înainte de începerea sezonului rece. Constantin Placinta spune ca din motive obiective, sau subiective, finalizarea lucrarilor a fost întârziata. Pe de alta parte, directorul Constantin Placinta a declarat ca „din punct de vedere moral, amenda este perfect justa, deoarece populatia nu are nici o vina pentru întârzierea lucrarilor si pentru ca nu are apa calda si caldura”.

Acesta a spus ca va achita amenda în termen de 48 de ore pentru a beneficia de posibilitatea de a plati jumatate din minim, însa a precizat ca va contesta în instanta sanctiunea. „Voi face contestatie în instanta, pentru ca noi nu am programat aceste lucrari în sezonul rece. Legal, amenda nu se justifica”, a afirmat Constantin Placinta. 


Intră acum și în grupul de