Doi tineri somalezi cu un bebeluș de șase luni au fost prinși la frontiera cu Ucraina

Trei cetăţeni somalezi care au încercat să intre în România prin Ucraina au fost prinși de polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, în apropiere de localitatea Baineţ.

frontiera romania ucraina vicov de sus

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, miercuri, în jurul orei 03.00, polițiștii au observat cu ajutorul autospecialei cu termoviziune două persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Baineţ.

„Imediat un echipaj mobil s-a deplasat în zonă, ocazie cu care a constatat că cei in cauză, un bărbat şi o femeie cu un copil în braţe, sunt cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenta în zona, motiv pentru care au fost conduşi la sediul sectorului, pentru cercetări”, a declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că în urma verificărilor efectuate, persoanele în cauză sunt cetăţeni somalezi, doi adulţi în vârstă de 20 și 23 de ani și un minor de numai 6 luni, care   aveau asupra lor documente eliberate de autorităţile ucrainene.

Cei doi tineri au declarat autorităților că au trecut frontiera de stat din Ucraina cu intenţia de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a mai spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan. (Mihaela Tcaciuc)