CAS Suceava a decontat peste 7 milioane de lei pentru servicii medicale acordate sucevenilor în state ale Uniunii Europene


Intră acum și în grupul de

Peste şapte milioane de lei, reprezentând servicii medicale de care au beneficiat asiguraţi din judeţul Suceava în state ale Uniunii Europene, au fost decontate, în anul 2015, de Casa de Asigurări de Sănătate.

Preşedintele director general al CAS Suceava, Cristi Bleorţu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că, începând cu luna ianuarie 2007, persoanele asigurate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România pot beneficia de cardul european de asigurări sociale de sănătate, în situaţia deplasării pentru şedere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene, iar în anul 2015, Casa de Asigurări de Sănătate a eliberat 6.271 de carduri europene.

bleortuTotodată, anul trecut, prin aplicarea Regulamentelor Uniunii Europene CEE nr. 1408/71 şi nr. 574/72, CAS Suceava a eliberat, la solicitarea asiguraţilor sau a instituţiilor competente din ţările Uniunii Europene, un număr de 1.786 de formulare europene.

“În cazul decontării serviciilor medicale obţinute în statele Uniunii Europene de asiguraţii români beneficiari de card european (sau Certificat provizoriu de înlocuire pentru Cardul European) sau de formulare europene (E 106, E 121 si E 112), în anul 2015, CAS Suceava a decontat 953 solicitări”, a spus Bleorţu.

El a pecizat că, potrivit acestor solicitări, suma totală decontată de CAS Suceava pentru servicii medicale de care au beneficiat asiguraţii suceveni în statele UE, cele mai multe în Austria, Belgia, Franţa, Germania, Olanda, Polonia, Grecia, Marea Britanie, Portugalia, Suedia şi Italia  a fost de 7.223.591 de  lei.

În anul 2015, CAS Suceava a eliberat 12 formulare E 112 (S2), prin care pacienţii pot efectua tratament în străinătate, aceştia adresându-se unor unităţi sanitare din Italia şi Germania, a spus Bleorţu.

El a explicat că aceste formulare se eliberează pacienţilor care solicită efectuarea unor tratamente în străinătate, la recomandarea medicului, în cazul în care serviciile medicale respective nu pot fi acordate în unităţi sanitare din România.

În anul 2014, CAS Suceava a eliberat 25 de  formulare E112 (S2). (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de