Uitand de greselile trecutului, primarul Lungu cere competitorilor sa nu monteze bannere si corturi electorale fara autorizatie

Primaria municipiului Suceava a stabilit 30 de locuri speciale de afisaj electoral, din care 10 în zona centrala, pentru campania dedicata alegerilor pentru Parlamentul European din 25 noiembrie. Seful administratiei locale sucevene, Ion Lungu a declarat joi, într-o conferinta de presa ca îi roaga pe competitori ca în cazul în care intentioneaza sa monteze bannere sau corturi electorale, sa se prezinte la Primarie, pentru a obtine autorizatia necesara, fiindca altfel risca sanctiuni.

Pe de alta parte liberalul Ion Lungu împreuna cu Romica Andreica- acum deputat PLD, în campania D.A. din 2004, luati de „valul” alegerilor au amplasat un banner pe Casa de Cultura Suceava fara a detine autorizatie. Desi au existat amenintari din partea opozitiei, aflata la putere la acea vreme, ca vor fi amendati,  acest lucru nu s-a întâmplat.

În cadrul conferintei primarul Lungu a mai spus ca în timpul campaniei va da dovada de echidistanta fata de partidele politice. Campania electorala pentru euroalegeri începe vineri si se va încheia în data de 24 noiembrie.