In urma unui control de audit ASP a concluzionat ca directorul Spitalului Judetean practica un management defectuos


Intră acum și în grupul de

„Management defectuos” a directorului general al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, este concluzia Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Suceava în urma controlului de audit efectuata la unitatea spitaliceasca. Deoarece existau informatii privind o serie de sume necheltuite de catre Spitalul Judetean Suceava la data de 30 septembrie 2007, în valoare de 6.773.678 lei (67,7 miliarde de lei vechi), Biroul Audit din ASP Suceava a demarat, la solicitarea directorului executiv interimar, dr. Odette Nicolae, o actiune de control începând cu data de 16.10.2007. La aceeasi uitate sanitara, la începutul saptamânii a fost demarata, din Ordinul Prefectului Judetului Suceava, o actiune de control efectuata de catre o comisie mixta formata din reprezentanti ai Prefecturii Suceava, ai ASP Suceava si ai CJAS Suceava.

Potrivit directorului ASP Suceava, Odette Nicolae în cursul zilei de vineri, ASP Suceava a înaintat ministrului Eugen Nicolaescu un raport preliminar privind controlul efectuat de ASP Suceava la unitatea sanitara judeteana, urmând ca raportul final, cu propuneri de masuri catre Ministerul Sanatatii Publice, sa fie înaintat atât catre minister, cât si Institutiei Prefectului, la încheierea actiunii de control.

„Concluzia de etapa este cea a existentei unui management defectuos din partea managerului general al Spitalului Judetean de Urgenta- Sf. Ioan cel Nou Suceava” precizeaza Odette Nicolae. În aceste conditii directorul spitalului judetean se afla la un pas de a fi destituit.

Pe de alta parte, înainte de a afla rezultatele controlului, directorul Spitalului Judetean, Costica Dascaliuc declara miercuri, ca urma sa semneze la ASP Suceava un act aditional la contractul de management pentru negocierea indicilor de performanta a managementului spitalicesc pe 2007. Acesta mai preciza ca necesitatea semnarii actului este data de aparitia valorii indicatorilor medii la nivel de tara, raportati la realizarile de anul trecut.  ­


Intră acum și în grupul de