Polițiștii suceveni folosesc și un radar cu laser tip pistol. În zece zile peste 50 de vitezomani au fost prinși


Intră acum și în grupul de

Șoferii vitezomani au un nou inamic. Polițiștii suceveni folosesc și un radar cu laser tip pistol, acesta intrând recent în dotarea Serviciul Rutier.

radar TruCAM (48)

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, opt aparate radar de tip LTI 20-20 TruCAM au intrat în dotarea Poliţiei Române, unul fiind distribuit Inspectoratului Județean de Poliție Suceava.

„Modelele au camera video HD de înalta fidelitate şi un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei disponibil astăzi. Aparatul adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Sursa citată a mai arătat că un astfel de aparat radar tip pistol va fi folosit de poliţiştii Secţiei de Poliţie Autostrăzi din cadrul Inspectorului General al Poliţiei Române, având în vedere valorile de trafic în creştere şi vitezele de deplasare a autovehiculelor care circulă pe aceste artere rutiere.

De asemenea, celelalte aparate au fost distribuite către structurile rutiere din cadrul D.G.P.M.B. şi Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Argeş, Bacău, Braşov, Suceava, Prahova, Timiş, unde se înregistrează valori mari de trafic, în special la sfârşit de săptămână sau în perioada sărbătorilor sau reţeaua rutieră este caracterizată printr-un trafic intens, în special pe perioada sezonului estival /sărbătorilor de iarnă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul Ionuţ Epureanu, a declarat pentru NewsBucovina faptul că radarul tip pistol a început să fie folosit pe drumurile județului de aproximativ zece zile.

„Până în momentul de față au fost date peste 50 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute cinci premise de conducere”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, precizând că niciun șofer nu a contestat contravenția.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a spus că mai mulți polițiști din cadrul Serviciului Rutier au participat la un curs de instruire pentru utilizarea radarului cu laser.

Acesta va fi folosit în special pe DN 17 și DN 2, drumuri pe care frecvent au loc accidente de circulație.

Precizăm că pistolul radar cu laser a fost testat de polițiștii suceveni în 2014, la sfârșitul lunii septembrie, el fiind dat în acomodat pentru o lună de zile.

radar TruCAM (33)

La acea vreme, în cadrul unei acțiuni de testare a aparatului radar TruCAM pe DN 17, la „Zidul Morții”, în aproximativ 30 de minute, 11 șoferi au fost prinși depășind limita legală de viteză. În sectorul de drum de la șoseaua de centură, de la „Zidul Morții”, limita maximă de viteză este de 30km/h, însă polițiștii au prins șoferi care circulau cu 91km/h, 117km/h sau chiar cu 126km/h.

Din fericire pentru șoferii prinși de polițiști, aceștia au primit doar cu un avertisment verbal, deși s-ar fi ales cu suspendarea dreptului de a conduce între 30 și 90 de zile și o amendă consistentă. (Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de