Partidul Verde Suceava îngrijorat de lipsa de pălărieri


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde Suceava este îngrijorat de lipsa de pălărieri.

Liderul Partidului Verde Suceava, Dan Acibotăriţă, şi-a exprimat, duminică, îngrijorarea că în ţară şi în judeţ lipsesc meseriaşi de profesionişti în toate domeniile, de la şoferi la zidari, faianţari până la, inclusiv, lipsa de pălărieri ceea ce, după opinia verzilor suceveni „topeşte” o parte din istoria locurilor acestea.

 

palarier

Într-un comunicat de presă, filiala judeţeană Suceava a PV, consideră că România duce o lipsă de profesioniști și în special de meseriași.

 

Lipsa școlilor profesionale, lipsa pedagogilor de valoare, dar mai ales lipsa banilor din învățamânt a făcut ca tinerii să nu se mai îndrepte spre meserii, iar acestea să nu mai aibă valoare, cu toate ca sunt stâlpii de suținere ai unui stat modern, se arată în comunicat.

 

Verzii suceveni cred că lipsa șoferilor profesioniști în România, a făcut posibilă apariția pe șoselele țării a numeroase accidente grave, cu multe victime în timp ce lipsa unor fierari-betoniști de calitate, nu cârpaci, a făcut să apară construcții firave și lipsite de rezistență.

„Nu mai sunt zugravi, faianțari, zidari și se vede acest lucru prin imaginea oferită de o clădire, fie ea de interes public sau privată”, susţine PV Suceava.

Verzii suceveni susţin că şi meseria de pălărier a dispărut.

„Meseria de pălărier a dispărut din unele județe. Românii nu mai poartă pălării și atunci interesul a scăzut pentru această meserie. Și uite așa s-a topit și o mică particică din istoria noastră”, susţine liderul PV Suceava, Dan Acibotăriţă.

palarii


Intră acum și în grupul de