Festival de film „Pe urme de legenda” – prin proiect PHARE


Intră acum și în grupul de

Filiala Asociatiei Difuzorilor si Editorilor Patronat al Cartii Suceava organizeaza în perioada 27- 29 octombrie festivalul de film „Pe urme de legenda” în cadrul proiectului PHARE „Promovarea cooperarii transfrontaliere prin carte-film-advertising”, obiectivul principal fiind dezvoltarea cooperarii dintre creatori, promotori de cultura si operatori din domeniul turismului din zona transfrontaliera Suceava –  Cernauti în valorificarea patrimoniului cultural si istoric, ca mijloc de promovare a turismului tematic.  

Brîndusa Dascalescu, coordonatorul proiectului a precizat ca pentru realizarea acestui obiectiv, elementul principal în reprezinta organizarea festivalului „Pe urme de legenda” cu participarea autorilor si producatorilor ucraineni si români, cu accent special pe co-productii. În perioada festivalului, la Muzeul de Stiintele Naturii Suceava se va organiza si o expozitie de carte turistica.  

Brîndusa Dascalescu a declarat ca se doreste permanentizarea festivalului de film si impunerea acestuia în circuitul european. La prima editie si-au anuntat participarea 10 artisti, amatori si profesionisti, din cele doua tari. „Este un festival de film care se adreseaza filmelor realizate în zonele transfrontaliere si ne dorim promovarea genului de filme realizate în co-productie. Vrem sa punem bazele unui film despre Bucovina de aici si de dincolo, la sfârsitul acestui festival. Va fi un prim pas în acest sens, iar filmul vrem sa fie cu adevarat unul turistic”, a mai spus Brîndusa Dascalescu, adaugând ca s-a constatat în ultimii ani ca o carte despre legendele locului sau o poveste sub forma unui film sau unui clip publicitar pot promova mai bine turismul, în principal agro-turismul, decât un simplu pliant publicitar.

Jurizarea filmelor se face între 27 si 29 octombrie, perioada în care lucrarile pot fi vizionate si de public. 


Intră acum și în grupul de