De la inceputul derularii Programului de monitorizare a sanatatii in judet au fost evaluate 12.869 persoane neasigurate


Intră acum și în grupul de

Judetul Suceava a fost printre putinele judete mentionate de Eugen Nicolaescu – Ministrul Sanatatii Publice pentru derularea în bune conditii Programului National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei. Acelasi lucru a fost evidentiat si în cadrul sedintei regionale de la Iasi privind modul de derulare a programului în primul trimestru de aplicare, iulie- septembrie. De asemenea, a fost mentionata buna colaborare între conducerile Casei de Asigurari de Sanatate Suceava, Autoritatii de Sanatate Publica Suceava si reprezentantii medicilor de familie.

Referindu-se la datele analizate pentru primul trimestru de aplicare, în privinta peroanelor neasigurate si care beneficiaza de acest program fara plata analizelor, Cristina Iordachel, seful CAS Suceava a precizat ca la nivelul judetului Suceava în perioada mentionata au fost evaluate 12.869 persoane neasigurate.

La nivelul judetului Suceava, în intervalul iulie-septembrie un numar de 81.855 persoane au fost evaluate de medicii de familie în cadrul Programului national de evaluare a starii de sanatate a populatiei, dintre care 68.986 persoane asigurate si 12.869 persoane neasigurate.

În aceasta perioada un numar de 73.874 persoane au efectuat un numar de 423.711 investigatii paraclinice recomandate de medicii de familie în cadrul acestui Program.  

Din totalul persoanelor examinate un numar de 29.145 au fost depistate cu risc de îmbolnavire pentru diverse boli, reprezentând un procent de 35,6 % din populatia evaluata.

Conducerea CAS Suceava precizeaza ca, persoanele care din diverse motive nu au primit taloanele si le recupereaza de la CAS Suceava precum si persoanele care s-au prezentat cu întârziere cu taloanele la medic, se pot adresa medicului de familie în orice alta luna, pe timpul derularii programului.

Persoanele care au avut ziua de nastere în lunile iulie, august si septembrie si nu au primit taloanele sunt rugate sa se adreseze sau sa sune la CAS Suceava (tel. 522675, 520496, int. 119 sau 125) pentru a afla daca taloanele lor nu se regasesc printre cele 5.134 primite de la Oficiul Postal central Bucuresti (existenta taloanelor se poate verifica pe baza Codului numeric personal).  


Intră acum și în grupul de