Fotbal Champions League » Manchester United si Arsenal – maxim de puncte


Intră acum și în grupul de

Seria partidelor din mansa a III-a a grupelor Champions League s-a încheiat miercuri, detasându-se deja cu maximum de 9 puncte acumulate doua echipe cu pretentii la câstigarea trofeului. În grupa F, Manchester United nu si-a dezmintit maniera ofensiva în care joaca si în campionat, Rooney si compania înscriindu-si portia de 4 goluri pe meci la Dinamo Kiev acasa. Sir Alex Ferguson este extrem de multumit de atacul “diavolilor” lui, pe care l-a catalogat ca fiind “excelent”.

În grupa H, Arsenal a învins de asemenea în toate cele trei meciuri disputate pâna acum, în cel de marti, cu Slavia Praga, stabilind un scor de top, 7 – 0, si egalând prestatia similara în CL, a Juventusului, din urma cu 4 ani.

O surpriza deosebita au produs turcii de la Besiktas, în grupa A, care le-au tras un 2-1 “cormoranilor” de la Liverpool si cu ajutorul autogolului lui Hyypia din min. 13, astfel spulberând speranta englezilor într-o prima victorie ce i-ar fi scos de pe ultima pozitie din grupa.

Real Madrid ar fi trebuit sa nu întâmpine greutati în fata grecilor de la Olympiakos, în grupa C, dar au avut de lucru cu acestia, acasa, care au condus dupa pauza cu 2-1. Au învins greu spaniolii, cu 4 – 2, gratie dublei lui Robinho, cel care a baut de a stins dupa meciul nationalei Braziliei din preliminariile Mondialului 2010. Galacticul Van Nistelrooy si-a permis chiar ratarea unei lovituri de la 11 m.

Scoala de fotbal au aratat miercuri seara milanezii lui Ancelotti, în grupa D, în meciul jucat cu Sahtior, lidera grupei pâna atunci. Teama italienilor de „rusii” lui Lucescu s-a dovedit hilara, si nu numai din cauza scorului de 4-1, pentru AC Milan. Ca o copie la indigo a meciului Stelei de o zi înainte, Sahtior a luat doua goluri în numai 15 minute, ambele marcate cu capul de Gilardo. Kaka a jonglat maestru în careul rusesc, Gloria revenind însa colegului Seedorf, ce si-a adjudecat la rându-i o “dubla”. “Il Luce” nu va uita cel de-al 50-lea meci al sau din CL, în care olandezul de la Milan a marcat cu un vole-drop de chinograma de la 40 de metri. 6 – 6, egalitate la puncte în grupa a celor formatii.

Rezultatele si clasamentul grupelor:

Grupa A

Besiktas – Liverpool  2 – 1

Olympique Marselle – Porto  1 – 1

Clasament

Olympique  – 7p

FC Porto  – 5p

Besiktas  – 3p

Liverpool – 1p

Grupa B

Rosenborg – Valencia  2 – 0

Chelsea – Schalke  2 – 0

Clasament

Chelsea  – 7p

Rosenborg  – 4p

Schalke – 3p

Valencia  – 3p

Grupa C

Bremen – Lazio  2 – 1

Real Madrid – Olympiakos  4 – 2

Clasament

Real  – 7p

Olympiakos – 4p

Bremen  – 3p

Lazio  – 2p

Grupa D

Benfica – Celtic  1- 0

AC Milan – Sahtior  4 -1

Clasament

Milan  – 6p

Sahtior  – 6p

Benfica  – 3p

Celtic  – 3p

Grupa E

Stuttgart – Lyon  0 – 2

Rangers – Barcelona  0 -0

Clasament

Barcelona  – 7p

Rangers  – 7p

Lyon  – 3p

Stuttgart – 0p

Grupa F

Dinamo Kiev – Manchester Unit. 2 – 4

AC Roma – Sporting  2 – 1

Clasament

Manchester – 9p

Roma  – 6p

Sprting – 3p

Dinamo Kiev – 0p

Grupa G

CSK Moscova – Internationale  1 – 2

PSV – Fenerbahce  0 – 0

Clasament

Internationale  – 6p

Fenerbahce – 5p

PSV  – 4p

CSK Moscova  – 1p

Grupa H

Sevilla – Steaua  2 – 1

Arsenal – Slavia  7 – 1

Clasament

Arsenal – 9p

Sevilla  – 6p

Slavia  – 3p

Steaua  – 0p


Intră acum și în grupul de