Finalizarea expoziţiei permanente din Cetatea de Scaun, investiţie prevăzută în acest an de Muzeul Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Planul de investiţii al Muzeului Bucovinei din acest an include reabilitarea Casei Memoriale “Eusebiu Camilar”, finalizarea expoziţiei permanente de la Cetatea de Scaun a Sucevei, dar şi restaurarea şi conservarea Şcolii Securiceni din Muzeul Satului Bucovinean.

cetatea de scaun festival cretu (49)

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat, marţi, că la Casa Memorială “Eusebiu Camilar” din Udeşti se vor executa lucrări de reparaţii capitale pentru care s-au alocat 100 000 de lei, în timp ce pentru finalizarea expoziţiei permanente de la Cetatea de Scaun a Sucevei, care este prevăzută pentru data de 1 septembrie 2016, sunt prevăzute fonduri de 670 000 de lei.

Ursu a spus că tot în cursul acestui an sunt prevăzute fonduri pentru restaurarea şi conservarea Şcolii Securiceni, preluată anul trecut, şi care se află la Muzeul Satului Bucovinean.

El a precizat că în cursul acestui an au fost alocate fonduri pentru dotări independente, respectiv 39 500 de lei pentru aparatură şi instalaţii, sistem de alarmă wi-fi la Casa “Simion Florea Marian”, precum şi pentru achiziţia unor senzori de fum la Muzeul Satului Bucovinean.

Totodată, vor fi achiziţionate instalaţii de sablare a ceramicii pentru Laboratorul de Restaurare şi Conservare, dar şi pentru alte instalaţii, precum şi licenţe pentru calculatoare. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de