Trei polițiști au fost arestați preventiv pentru luare de mită. Doi dintre ei sunt șefi de post la Vadu Moldovei și Fântâna Mare


Intră acum și în grupul de

Trei agenți de poliție au fost arestați preventiv pentru 30 de zile pentru luare de mită. Ei sunt acuzați că au primit sume cuprinse între 200 și 4.000 de lei pentru a închide ochii la unele infracțiuni.

politisti control

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, agentul de poliţie Avrămiuc Florin, şeful Postului de Poliţie Vadu Moldovei, este cercetat pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de luare de mită şi opt infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, agentul de poliţie Vîrvara Daniel, şeful Postului de Poliţie Fântâna Mare, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită şi a unei infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, iar agentul de poliţie Maftei Costel, din cadrul Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Vadu Moldovei, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi a instigării la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

Procurorii suceveni îl acuză pe Avrămiuc Florin că în perioada august – decembrie 2015 a primit în cinci situaţii, la date diferite, bunuri sau sume de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor sau constatarea infracţiunilor.

Astfel, la data de 8 noiembrie 2015, Avrămiuc Florin şi Vîrvara Daniel şi-au încălcat atribuţiile de serviciu și nu au întocmit acte de constatare a infracţiunilor săvârşite de un minor prins la volanul unei mașini, dar și de pasagerul din drepta care i-a încredințat autoturismul.

În schimbul acestui favor, agenţii de poliţie au primit 200 lei, sumă care i-a fost înmânată lui Vîrvara Daniel.

O altă faptă pentru care sunt cercetați Avrămiuc Florin şi Maftei Costel vizează primirea sumei de 4.000 de lei pentru ca un șofer de TIR care transporta cherestea fără documente de provenienţă şi transport, la data de 18 decembrie anul trecut, să scape basma curată.

„Pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, au primit suma de 4.000 lei de la o altă persoană (chemată în ajutor de proprietarul materialului lemnos), care a promis celor doi agenţi de poliţie în primă fază remiterea sumei de 1.000 euro cu titlu de mită, apoi a purtat negocierile şi a remis suma de 4.000 de lei”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Menționăm că în cursul zilei de marți, 9 februarie, o echipă constituită din procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava au efectuat două percheziţii la Postul de Poliţie Vadu Moldovei şi la Secţia nr. 1 de Poliţie Rurală Vadu Moldovei, iar cei trei agenți au fost reținuți pentru 24 de ore. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de