Amenda OJPC aplicata producatorului TERMICA, fara suport si cu iz de „comanda”


Intră acum și în grupul de

Conducerea societatii TERMICA SA Suceava si-a exprimat nemultumirea vineri, fata de actiunea OJPC Suceava de a amenda producatorul si furnizorul de caldura si apa calda în regim centralizat cu suma de 8.000 de lei pentru faptul ca s-au programat lucrarile de refacere a retelei de distributie în sezonul rece, fiind afectati serios consumatorii. Managerul societatii, Constantin Placinta a declarat vineri, presei ca „amenda” este una fara suport si are un iz de „comanda”.

„Din punctul meu de vedere TERMICA ar trebui sa primeasca o diploma pentru modul cum si-a protejat consumatorii de agent termic. Termica a ridicat cu mult stacheta serviciului de furnizare a caldurii si apei calde fata de ceea cea fost în urma cu câtiva ai în Suceava. Protectia consumatorului înseamna si un pret bun la populatie iar acum, la Suceava gigacaloria e printre cele mai ieftine din tara”, a explicat cu destula suparare Placinta. Acesta a întrebat daca exista vreun mare furnizor de servicii din Suceava care sa ofere un cadru mai bun si mai larg de plata a serviciilor asa cum se petrece cu cele de caldura si apa calda.

„Care societate ofera termene de plata atât de generoase ca Termica? Noi suntem cel mai bun protector al consumatorilor nostri prin faptul ca am sponsorizat sucevenii cu zeci de miliarde de lei, am iertat de datorii scoli, gradinite.”, a mai spus directorul Termica Suceava.  

Nemultumirea managerului de la Termica rezida si în faptul ca eforturile conjugate ale sale si ale primarului Ion Lungu au fost anulate de un gest care „nu-si regaseste nici într-un sens justificarea”. Acesta a facut apel la întelegere din partea suceveilor în ce priveste termenele de finalizare a procesului de înlocuire a tevilor de transport a caldurii si apei calde. „Nu vrem sa schimbam caii în mijlocul râului.

Trebuie sa încheiem operatiunile si apoi vom trage linia si vom analiza cine se face vinovat. Nu primarul trebuie tras la raspundere pentru întârzieri pentru ca responsabilitatea pentru întreg proiectul este a lui TERMICA”, a tinut sa precizeze Placinta. Acesta a mai spus ca analiza finala a proiectului trebuie începuta cu managerul de la Termica si este dispus sa-si puna fotoliul la bataie în cazul în care sunt identificate neglijente ce apartin echipei de la societatea de termoficare.


Intră acum și în grupul de